Mikä susta tulee isona?

Home / Ajatuksia / Mikä susta tulee isona?

No palomies tietysti. Tai eläinlääkäri. Tai sitten…………………? Joillekin vastaus tuohon jo lapsuudessa herätettyyn kysymykseen voi olla, nykysanastolla ilmaistuna, noh monikanavainen. Esimerkiksi; Olin jalkapalloilija. Olen opiskelija, josta tuli yrittäjä; Graafisesta piirtämisestä ja liikunnasta kiinnostunut kuvataiteilija, josta kasvoi digitalisti. Mä silti mikään Tarinan kerronnan taitava bloggaaja ole. Mutta. Kerran keskustelu #digitalist-puheenvuorojen sukupuolijohdannaisuudesta on selkeästi disruptoitunut kärpäsestä ihan joksikin muuksi, on syytä vaihtaa kuvakoukerot kirjaimiksi. Haluan edes, yrittää.

Oli kevät, ja takatalvi, vuodella ei väliä. Twitterin siivet olivat juuri tavoittaneet älypuhelimeni ja sieltä 140 merkin mittaisten viestien keskeltä sarveiskalvojeni näyttöpäätteeseen osui jonkun Tolvasen kirjoittama viesti. Tyypit olivat kokoontumassa Uunisaareen digitaalisten juttujen parissa. Loistavaa, ehkä sieltä löytyisi hengenheimolaisia. Tuolloin meitä oli n. 20, joista vain muutama nainen. Ehkä just se 15-20% osanottajien kokonaislukumäärästä. Kaikenkaikkiaan meitä oli se 100% plus asenne. Siitä päivästä lähtien tämä Tolvanen aka pääsihteeri on määrätietoisesti vienyt eteenpäin visiotaan saattaa yhteen digitalisaation kanssa työskenteleviä ja siitä kiinnostuneita ihmisiä sekä tahoja. Olivat he sitten Oy, Ab, TMi, Ltd tai he, she eller hon tai han. Viime perjantaina meitä ja teitä oli paikalla Tennispalatsissa, montako 800? ja Webin välityksellä muutama lisää. Hienoa Tolvanen ja digitalistit! Idea on lähtenyt lentoon, elää ja kukoistaa.

Vaikken itse ollutkaan paikalla, olen varma että puhumaan nousseet ihmiset ovat tuoneet asiansa esille hienosti. Moni lasten kasvatukseen tutustunut tietää, että pieni kränääminen kuuluu uhmaikäisen kasvuun. Minä itse! Mä oon mä ja minä osaan kokee pieni ihminen. Lapsen kränäämisessä sukupuolella ei kuitenkaan ole merkitystä.  #digitalist on jonkun laskuopin mukaan yli taaperoiän. Joten kaikella rakkaudella kaikenikäiset, näköiset, kokoiset ja väriset saman aatteen ystävät, on aika jättää hassu tyttö/poika tai mies/nainen vastakkainasettelu. Turha piirtää varjoa loistavien puhevuorojen päälle. Olisi huomattavasti rakentavampaa lukea keskustelua siitä mitä sanottiin kuin siitä oliko puhuja kumpi vai kampi. Meille kaikille on tilaa, kunhan vain uskaltaa. Olkoonkin paljon käytetty lause, mutta sanoissa “harjoitus tekee mestarin” piilee totuus.

Esimerkiksi Pääsihteeri Tolvanen on kasvanut #digitalistin myötä valtavasti puhujana ja esiintyjänä. Ja ohimennen antanut nimen, indentiteetin sekä yhteisön (,jonka omistajat eivät nosta osinkojaan veronmaksajilta) uudelle ammattikunnalle. Hän tekee tilaa itse asialle; d-i-g-i-t-a-l-i-s-a-a-t-i-o-l-l-e, esimerkkiä näyttäen. Vuosia Tilaisuuksiin osallistuneena voin sanoa, että aiheista on aina ollut puhumassa taitavat henkilöt, jotka osaavat esittää asiansa ymmärrettävästi. Digitalist Network on aina ollut ja tulee aina olemaan avoimesti osiensa summalla mukana teknologian sekä digitalisaation aallossa. Sillä ei ole väliä mitä haluat olla isona tai edes sillä, että tiedätkö. Vain se merkitsee, että sinä olet sinä ja vain sinä, voit viedä itsesi sinne mihin pyrit. Ole vaikka ladyboy, joka haluaa olla #digitalist. Kunhan uskallat, tuo tietotaitosi, ajatuksesi ja kokemuksesi muidenkin ymmärrettäväksi. On vain yksi Tolvanen, mutta monta #digitalistia.