Hei!

Perustimme Vilikkeen, jotta voimme kehittää teknologiaa motivoimaan lapsia liikkumaan ja leikkimään enemmän. Haluamme myös tukea opetuksen sekä tutkimuksen evoluutiota yhdistämällä teknologiaa, liikkumista/urheilua ja luovaa, yhteisöllistä kehitystyötä.

1.0 versiomme oli digitaalinen APM-testistö, joka rakennettiin Keksintösäätiön pienellä tuella yhteistyössä Koodiavain Oy:n kanssa Kirsi Ekbergin opinnäytetyönä. Testasimme sovellusta yhteistyössä UKK-instituutin, Vierumäen urheiluopiston, Fun Academyn sekä satojen vanhempien kanssa vuosina 2015-2016. Sovellus mahdollisti motoristen sekä motoristen taitotulosten tallentamisen mobiililaitteen kautta. Resurssien puutteen takia emme saaneet versiota kehitettyä valmiiksi siihen pisteeseen, että olisimme voineet tarjota taitotasoa vastaavia leikkejä ja pelejä vanhemmille sekä kasvattajille. Tarkoitus oli myös verrata tuloksia Arja Sääkslahden sekä Pirkko Nummisen datasettiin, jonka he keräsivät kynällä ja paperilla Opetushallituksen tuella vuosina 1994-1998.

Vuonna 2016 aloimme myös kirjoittamaan sekä kuvittamaan motoristen taitojen osuuden ympärille Murun Pihakirjaa, jonka tarkoitus on leikkisästi johdattaa pienimmät taaperot tarinan kautta mukaan liikkumaan. Saman kevään aikana toteutimme Haaga-Helian opiskelijaryhmien kanssa kehitysprojektin, jonka tarkoitus oli kehittää käyttäjäystävällinen ja pelillistetty versio APM-testistöstä. Versiota ei saatu valmiiksi julkaisuun. Osallistuimme kesällä 2016 myös Boost Turku Ry:n Startup Journey kiihdyttämöohjelmaan.

Pitkän hiljaisuuden jälkeen, Vilike heräsi koomastaan 2018 kun Haaga-Helian ohjelmistokehityksen opettaja Jukka Juslin otti meihin yhteyttä. Alkuvuodesta 2019 aloitimme kolmannen kehitysprojektin yhteistyössä Haaga-Helian sekä Sharp & Sharper Oy:n kanssa tarkoituksena selvittää voisiko kehitteillä olevan sensorin ohjelmoida mittaamaan APM-testistön liikunnallista sisältöä ja aktivoimaan lapsia liikkuvaan leikkiin. Syksyllä 2019 pääsimme mukaan Baltic Sandbox kiihdyttämöohjelman Women inTech batchiin ja saimme vetoapua markkinatutkimuksen tekoon Haaga-Helian kansainvälisen markkinoinnin opiskelijoilta.

Vuosi 2020 on lähtenyt vahvasti liikkeelle kahden taitavan ohjelmistokehittäjän sekä markkinoinnin taitajan liittyessä mukaan Vilikkeeseen. Myös neuvottelut pilottiasiakkaiden kanssa etenevät hyvässä hengessä. Tänä vuonna, viimeistelemme vihdoin Murun Pihakirjan sekä APM-testistön ja julkaisemme computer vision AI beta testaukseen. Aloitimme myös vahvan yhteistyön Rehaboon kanssa. He ovat kehittäneet pelin fysioterapian, vanhusten sekä työikäisten liikuttamiseen!

 

Jos sinua ja teitä kiinnostaa lasten sekä nuorten liikunnallisuuden edistäminen uusin keinoin, ottakaa yhteyttä!

 

Rakkaudella,

Vilike

TEKIJÄT
 • Kirsi Ekberg
  Kirsi EkbergPerustaja

  Perustin Vilikkeen. Teen kaikkeni kehittääkseni liiketoimintaamme kaikilla osa-alueillaan. Kirjoitin Jenni kanssa Pihakirjan ja muotoilemme uusia palveluita sekä tuotteita liikuttamaan ihmisiä. Tein kaksi sovelluskehitysprojektia ja nyt järjestän #motoriikkamestarit-tapahtumia.

 • Jenni Lehtonen
  Jenni LehtonenGraphic Design Artist

  Jenni piirtää hahmojamme sekä osallistuu pelillistetyn juonen rakentamiseen. Hän harjoittelee parhaillaan 3-D mallintamista, jotta pienet hahmomme saadaan liikkeelle jonain päivänä!

 • Uddalak Bhaduri
  Uddalak BhaduriSoftware engineer
 • Sarthak Tripathi
  Sarthak TripathiComputer vision specialist
 • Ojala Miia
  Ojala MiiaCOO
 • Jenny Arolinna
  Jenny ArolinnaBoard&CMO
 • Jade Haapasalo
  Jade HaapasaloCreative Content Creator
NEUVONANTAJAT
 • Anshul Jain
   Anshul Jain
  • Risto Saikko
    Risto SaikkoNeuvonantaja ja osakas

    Ristolla on 25+ v. kokemusta IT-alalta. Hän johtanut useampaa ohjelmistoyritystä, myynyt niistä muutaman ja ollut osakkaana Helsingin pörssiin listautuneessa yhtiössä. Risto ohjaa meitä projektin kehittämisessä, on mukana ideoinnissa ja aika ajoin osana tiimityöskentelyä.

   #YHDESSÄ

   Kasvu Open

   BOOST TURKU STARTUP JOURNEY 2016