Unelmista totta

Home / Ajatuksia / Unelmista totta

Kyky unelmoida on lahja, jota kannattaa vaalia. Kuvittelemalla omia ajatuksia ja kuuntelemalla yhteisiä aivoituksia löydämme ne visiot, joilla maailmaa sekä yhteiskuntaamme muutetaan. Matka tuosta unelmasta toteutumiseen voi pitää sisällään paljon odottamattomia käänteitä, niin hyviä kuin huonojakin. Tuo matka, kohti unelmien toteuttamista on tahdon ja periksiantamattomuuden mitta, joka lopulta määrittää sen onko idea toteuttamisen arvoinen.

Unelmien kautta syntyneen vision eli päämäärän lisäksi Sisu sekä Periksiantamattomuus ovat ensimmäiset eväät, joita tuolla matkalla tarvitaan. Seuraavaksi reppuun leivän ja piimän seuraksi tarvitaan ne Vision jakavat kanssakulkijat, jotka potkivat persuksille kun toisen tahto meinaa taipua ja usko luovuttaa.

Meidän Vilike on saanut mukaansa tälle liikuttavalle matkalleen ihan loistavia matkalaisia. Mukana Vilikers-porukassa on ihania ihmisiä, uskaliaita yrityksiä & yhteisöjä ja tietoisa tutkimusinstituutti. Meitä kaikkia ajaa yhteen ja eteenpäin tahtotila edistää ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia uusia digijuttuja hyödyntäen. ATK, tietotekniikka, ICT, digitalisaatio, pelillistäminen ovat kaikki termejä, jotka me haluamme rengiksi tukemaan myös varhaiskasvatusta ja koulutusta.

Matka on välillä vaikeakulkuinen, sillä kielimuurit ja ymmärrys kasvatuksen sekä digi/ICT/ATK-maailman välillä on aikamoinen. Tosin tämä sama ilmiö on huomattavissa muillakin aloilla. Se, että ohjelmointi tulee kouluihin aakkosten ohelle on mahdollisuus, jota kannattaisi hyödyntää myös isompien lasten eli aikuisten maailmassa. Ymmärrys siitä mitä kaikkea hyvää (ja pahaakin) digi/ICT/ATK:n avulla voidaan tehdä on vasta lasten kengissä.

Siinä yksi suuri unelma lisää. Tuon tietokone vs. ihminen-kielimuurin ja ymmärryksen aikaansaaminen. Mietinkin, että jos minä, ihan simppelinä kolmekymppisenä äitinä, liikunnanohjaaja/kuvataiteilijana voin (pitkäjänteisen opiskelun/lukemisen/tekemisen seurauksena)oppia ohjelmoinnin/digitsigiä ja sitä kautta toteuttaa yhtä unelmaa, mitä voikaan tapahtua jos sinäkin uskot unelmaasi? 🙂

Vilike Blogi